Το Σάββατο 11 Μαΐου, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός πραγματοποιεί μια ξενάγηση με θέμα τη φύση. Μέσα από το έργο του καλλιτέχνη υμνείται η ουσία της φύσης και μαθαίνουμε πως η κατανόηση της φύσης, μας φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού.

Παρατηρούμε τα στοιχεία του αέρα, του ήλιου και της θάλασσας, αισθανόμαστε αυτή την αρμονία και την γαλήνη που με τόση ευκρίνεια μας μεταδίδει ο καλλιτέχνης. Πάντα, όμως, ενθυμούμενοι από τον ίδιο ότι ” την φύση κανείς δεν μπορεί να την αντιγράψει, παρά μόνο να την μιμηθεί, προσπαθώντας να έρθει πιο κοντά στο αληθινό ” . 

 

Πληροφορίες:

 • Έναρξη: 13:00
 • Διάρκεια: 50 λεπτά 
 • Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)
 • Κόστος συμμετοχής:
  Κατηγορίες εισιτηρίων
  Γενικό εισιτήριο ξενάγησης : 13€
  Μειωμένο εισιτήριο ξενάγησης* : 10€– φοιτητές , νέοι εως 26 ετών, εκπαιδευτικοί, άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι, ομάδες επισκεπτών των 20 ατόμων
  Εισιτήριο ξενάγησης με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση* : 3€ Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί.

Πριν από την ξενάγηση σας μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή του ArtVolt  ( https://artvolt.com ) για να σκανάρετε, να αποθηκεύσετε και να έχετε μαζί σας τα αγαπημένα σας έργα τέχνης!
Κατάλληλο για iOS και Android

 

*Παρακαλούμε να έχετε στη διάθεσή σας τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.