Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός σας υποδέχεται με νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας* για το καλοκαίρι με νέες δράσεις! Σας περιμένουμε με χαρά!

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Το Σάββατο 15 Ιούνη, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, σε συνεργασία με την handsup_agency πραγματοποιεί την πρώτη προσβάσιμη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφούς και βαρήκοους επισκέπτες. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 13:00
 • Δωρεάν συμμετοχή!
 • Για κρατήσεις επικοινωνείτε με το handsup.secretariat@gmail.com
 • Όριο συμμετοχών τα 15 άτομα
 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

*Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κοινωνικών προγραμμάτων του Μουσείου Αλέκος Φασιανός.

WELL – BEING YOGA ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | ΦΥΣΗ & ΘΕΣΗ 

Την Κυριακή 30 Ιούνη στις 10π.μ. σας καλούμε στη δεύτερη συνάντηση yoga & ευεξία στο Μουσείο. 

Η συμμετοχή σε δράσεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό και ειδικότερα με την τέχνη, βελτιώνει την ποιότητα ζωή μας. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η εμπλοκή του σώματος μέσα από βατές πρακτικές yoga, ενώ παράλληλα θα έρθουμε σε επαφή με την φύση και το έργο του Αλέκου Φασιανού μέσα από μια πολυδιάστατη εμπειρία. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι απαιτήσεις και το άγχος, τείνουν πολλές φορές να μας απομακρύνουν από την συναίσθηση του σώματος μας και να μας επιβάλλουν ταχύτατους ρυθμούς σκέψης και δράσης. Για μια ώρα ξεφεύγουμε από αυτή την καθημερινότητα και κάνουμε slow down εστιάζοντας στα πολυαγαπημένα στοιχεία φύσης του Αλέκου Φασιανού. 

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός επιθυμεί να αναδείξει τις πολύπλευρες ιδιότητες και επιδράσεις που μπορεί να έχει η τέχνη επί των ανθρώπων τόσο στην ψυχική τους υγεία όσο και στην γενικότερη κοινωνική τους υπόσταση. Οραματιζόμαστε το Μουσείο ως ένα τόπο κοινωνικοποίησης , συνδιαλλαγής απόψεων, ψυχαγωγίας και πνευματικής τέρψης. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Έναρξη: 10:00 (Παρακαλείστε να βρίσκεστε στον χώρο 10 λεπτά νωρίτερα)
 • Διάρκεια: 60 λεπτά.
 • Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ / άτομο.
 • Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)
 • Κράτηση θέσης  ηλεκτρονικά στο More.com
 • Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
 • Οι συμμετέχοντες/-ουσες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους ατομικά στρωματάκια (yoga mat)

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός ,κάθε Σάββατο, αφηγείται την ιστορία του καλλιτέχνη και του πολύπλευρου έργου του μέσα από μια ξενάγηση κοινού. 

&

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, τις Πέμπτες του Ιούνη, αφηγείται την ιστορία του καλλιτέχνη και του πολύπλευρου έργου μέσα από μια ξενάγηση κοινού στα Αγγλικά ή στα Γαλλικά. 

Η επιμέλεια της έκθεσης αποσκοπεί στο να συστήσει το εύρος του έργου του Αλέκου Φασιανού. Παρουσιάζονται έργα από το 1956 ως το τέλος της ζωής του καλλιτέχνη. Στην έκθεση συναντάμε πρώιμα έργα με αφαιρετική διάθεση της δεκαετίας του ’60 και των πρώτων χρόνων στο Παρίσι. Έργα επηρεασμένα από την Βυζαντινή τέχνη, κολάζ, μεικτές τεχνικές, αφανείς αλλά και ευρέως αναγνωρισμένους πίνακες με την πλέον χαρακτηριστική γραφή του Φασιανού. Ο Μύθος της γειτονιάς του ξετυλίγεται μέσα από έργα που αναπαριστούν εικόνες και βιώματα που απέκτησε στη γειτονιά του Αγίου Παύλου όπου μεγάλωσε και στις περιπλανήσεις του στην Αθήνα. Ήρωες της παιδικής του ηλικίας σμίγουν με τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας δημιουργώντας τον αιώνιο ήρωα που είναι ο άνθρωπος. 

Πέραν των ζωγραφικών έργων, η έκθεση επιθυμεί να αναδείξει την πολύπλευρη προσωπικότητα του καλλιτέχνη παρουσιάζοντας χειροποίητα αντικείμενα, έπιπλα, και φωτιστικά καθώς και κείμενα που έγραψε, βιβλία που εικονογράφησε και ένα πλούσιο αρχειακό υλικό της εμπλοκής του στην σκηνογραφία και στη σχεδίαση κοστουμιών για κωμωδίες του Αριστοφάνη και θεατρικά έργα του Eugène Ionesco. Η έκθεση ξετυλίγεται μέσα σε ένα χειροποίητο αρχιτέκτονημα όπου κάθε λεπτομέρεια είναι επιμελημένη από τον Φασιανό, από τα πόμολα στις πόρτες, τα χερούλια στα ντουλάπια, τα καρφιά στους καθρέφτες, τις νωπογραφίες και τα μωσαϊκά δάπεδα. 

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός έχει αξιοσημείωτη σημασία για το σύγχρονο εικαστικό και αρχιτεκτονικό χάρτη της Αθήνας μιας και είναι ένα από τα λίγα μουσεία στον κόσμο όπου η συνέργεια καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα στηρίζει τον διάλογο μεταξύ των έργων και του χώρου που στεγάζει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 

 

Κάθε Σάββατο στις 11.30 (Για την Ελληνόφωνη ξενάγηση) 

&

Κάθε Πέμπτη στις 11.30 (Για την ξενόγλωσση ξενάγηση)

 

Διάρκεια: 50-60 λεπτά


Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com  είτε στην είσοδο του Μουσείου έως και 10 λεπτά πριν από την έναρξη της ξενάγησης.


Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

Κατηγορίες εισιτηρίων:

Γενικό εισιτήριο ξενάγησης:  13€

Μειωμένο εισιτήριο ξενάγησης*:  10€

(Μαθητές, Φοιτητές, άνω των 65, Ομάδες επισκεπτών άνω των 15 ατόμων)

Εισιτήριο ξενάγησης με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση*:  3€

Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί.


ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Την Κυριακή 16 Ιούνη στις 11 π.μ. , το Μουσείο Αλέκος Φασιανός διοργανώνει ένα θεματικό περίπατο στη γειτονιά του Αγίου Παύλου , όπου μεγάλωσε και έζησε ο καλλιτέχνης. 

Στη βόλτα μας θα ακολουθήσουμε τα βήματα του, όπως ο ίδιος τα εξιστορεί και θα ανακαλύψουμε μια ζωντανή αστική γειτονιά γεμάτη εμπνεύσεις. 

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

-Σταθμός Μεταξουργείο (σημείο συνάντησης μπροστά στο ξενοδοχείο Stanley, Πλατεία Καραϊσκάκη)

-Οδός Βίκτωρος Ουγκώ

-Πλατεία Αγίου Παύλου

-Δημοτικό Σχολείο Λιοσίων & Μιχαήλ Βόδα

-Κτίριο ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ

-Σταθμός Λαρίσης

-Μουσείο Αλέκος Φασιανός 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Κυριακή 16 Ιούνη 
 •  Ώρα έναρξης: 11:00  (Ώρα συνάντησης 10:50)  
 •  Διάρκεια:  90′
 • Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ / άτομο
 • Σημείο συνάντησης: μπροστά στο ξενοδοχείο Stanley, Πλατεία Καραϊσκάκη.
 • Ο περίπατος καταλήγει στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός.
 • Κράτηση θέσης μέσω του more.com

KΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΙΧΟΙ: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για παιδιά 9-13 ετών

Το Σάββατο 8 Ιούνη, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τον ρόλο του επιμελητή, δημιουργώντας τη δική τους έκθεση ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους με στόχο να εξερευνήσουν τις κλίσεις τους οξύνοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το πνεύμα συνεργασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Εξερεύνηση του μουσείου τόσο με το σώμα όσο και με τις αισθήσεις
Σχεδιασμό εικαστικής έκθεσης μέσω τρισδιάστατου μοντέλου μακέτας (ξύλινη μακέτα)
Ανακάλυψη προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφου
Ακουστική αφήγηση στο χώρο του μουσείου. Στο τέλος, τα παιδιά παρουσιάζουν τη δική τους έκθεση στους φανταστικούς επισκέπτες -σε ζωντανό χρόνο- με τη βοήθεια μικροσκοπικής κάμερας και φεύγοντας λαμβάνουν ένα δίπλωμα επιμελητή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 9-13 ετών.
 • Έναρξη: 11:30 πμ
 • Διάρκεια: 60 λεπτά 
 • Ημερομηνίες: 8 Ιούνη
 • Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ / συμμετοχή
 • Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)
 • Κράτηση Θέσης: More.com

 

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

Με την ευγενική υποστήριξη της Alpha bank στο πλαίσιο της ισότιμης πρόσβασης στο πολιτισμό  & την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για παιδιά 5-8 ετών.

Το Σάββατο 29 Ιούνη, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού «Ο μύθος της γειτονιάς μου».

 Θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας  λαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την επίλυση γρίφων και πραγματοποίηση δοκιμασιών.

Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς;
Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική;

Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το Μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά.

Ετοιμαστείτε τώρα να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε!

Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχιού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον Μύθο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Διάρκεια: 50-60 λεπτά
 • Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com  είτε στην είσοδο του Μουσείου έως και 10 λεπτά πριν από την έναρξη της ξενάγησης.
 • Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)

Κατηγορίες εισιτηρίων:

Γενικό εισιτήριο ξενάγησης:  13€

Μειωμένο εισιτήριο ξενάγησης*:  10€

(Μαθητές, Φοιτητές, άνω των 65, Ομάδες επισκεπτών άνω των 15 ατόμων)

Εισιτήριο ξενάγησης με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση*:  3€

Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

Με την ευγενική υποστήριξη της Alpha bank στο πλαίσιο της ισότιμης πρόσβασης στο πολιτισμό
& την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση


*ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ:

Δευτέρα         Κλειστά
Τρίτη              Κλειστά
Τετάρτη           9.00-16.00  (τελευταία είσοδος 15:30)
Πέμπτη           9.00-18.00  (τελευταία είσοδος 17:30)
Παρασκευή    9.00-16.00  (τελευταία είσοδος 15:30)
Σάββατο         11.00-15.00 (τελευταία είσοδος 14:30)
Κυριακή           11.00-15.00     (τελευταία είσοδος 14.30)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεοφύτου Μεταξά 15, 10439 Αθήνα
contact@alekosfassianos.gr
210 881 9079