Ο Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει το εσωτερικό του σπιτιού του στου Παπάγου, συνομιλεί με την Ευαγγελία Κουτσοβούλου και φωτογραγίζεται απο την Adrianna Glaviano για το περιοδικό Apartamento.

“Ο Αλέκος Φασιανός είναι ίσως ο πιο γνωστός εν ζωή ζωγράφος στην Ελλάδα. Απλά και άμεσα, τα σχέδια του καθημερινού ανθρώπου, σχεδιάζει αντικειμένα και γεγονότα που γίνονται εικόνες της λαϊκής μας κουλτούρας. Η τέχνη του είναι αυτονόητη. Παίρνει ευχαρίστηση από τα μικρά, κοινά πράγματα επειδή είναι ένας πραγματιστής που πιστεύει ότι η ζωή ζείτε καθημερινά, έτσι τα καθημερινά πράγματα είναι τα μόνα που έχουν σημασία. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, ακόμα κι αν θέλουμε να ζητήσουμε διευκρινίσεις, αμφιβάλλω αν ο καλλιτέχνης θα απολάμβανε να τις δώσει. Είναι ένας άνθρωπος λίγων λέξεων που μιλάει αργά και με σύνεση, ή μπορεί να αποφασίσει να μην μιλήσει καθόλου αν δεν του αρέσει μια συγκεκριμένη ερώτηση. Σύμφωνα με τους γνωστούς του, ήταν πάντα εσωστρεφής, ένας άνθρωπος που προτιμά να εκφράζεται μέσα από το έργο του. Και έχει παραγάγει τόνους: όχι μόνο σχέδια, αλλά και συγγράματα, κοστούμια και σκηνικά θεάτρου, παιχνίδια, γλυπτά, πάνω από 800 εικονογραφήσεις βιβλίων και κτίρια ».

Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα για τον Έλληνα ζωγράφο Αλέκο Φασιανό που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Apartamento # 24. Κείμενο της Ευαγγελίας Κουτσοβούλου (@missgoodherbs). Φωτογραφία από την Adrianna Glaviano

(@ adriannaglaviano).

 

Το Apartamento αναγνωρίζεται ευρέως ως το περιοδικό με μεγάλη επιρροή και έμπνευση σε θέματα εσωτερικών χώρων. Διεθνές, καλά σχεδιασμένο, απλά γραμμένο και επιμελώς επιμελημένο από το 2008, είναι ένας απαραίτηη πηγή έμπνευσης για άτομα που είναι παθιασμένα με τον τρόπο που ζουν. Η έκδοση δημοσιεύεται ανά διετία από την έδρα της στη Βαρκελώνη. Έχει επίσης γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Βερολίνο.

 

Νοέμβριος 2019 – Μάρτιος 2020