Η ομορφιά κρύβεται πίσω από αυτό που αισθάνεσαι, όχι πίσω από αυτό που βλέπεις

ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΑ

“Ο Μύθος της γειτονιάς μου” 

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει την νέα μουσειοβαλίτσα “Ο μύθος της γειτονιάς μου” ένα διαδραστικό παιχνίδι που τα παιδιά, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα μπορούν να εξερευνήσουν δυο Σάββατο το μήνα στο μουσείο (εγγραφές μέσω more.com). Πέρα από το Σαββατιάτικο παιχνίδι, στόχος της βαλίτσας είναι να ταξιδέψει στα σχολεία της Ελλάδος για να γνωρίσουν οι μαθητές τον Αλέκος Φασιανό και το μουσείο!

Ο χρόνος κυλά και φέρνει μαζί του την ιστορία μας και την ξεδιπλώνει στο πέρασμά του. Κι εμείς μετά φυλάμε το χρόνο σε ένα κουτί με ζωγραφιές που διηγούνται.
– Αλέκος Φασιανός

—————————————————————————————————————————-

Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το Μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά.

Ετοιμαστείτε να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε! Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχιού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον Μύθο!

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που ταξιδεύει σε σχολεία όλης της χώρας με σκοπό να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο. Η μουσειοβαλίσα περιλαμβάνει συναρμολογούμενη μακέτα του Μουσείου, ταμπλό 100εκ, εγχειρίδιο χρήσης, tablet, ακουστικό υλικό ξενάγησης, 100 κάρτες παιχνιδιού, χειροποίητα εκπαιδευτικά αντικείμενα, αναμνηστικό δώρο για τους συμμετέχοντες.

Απευθύνεται σε: μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Διάρκεια: 1.5 ώρα

Φόρμα συμμετοχής για σχολεία (κλικ εδώ)

Βάρος + διαστάση: 50 × 64 × 10 εκ, 9 κιλ
Τιμή:  μόνο το κόστος μεταφοράς

Σχεδιασμός: VYCA Very Young Contemporary Art
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Alpha Bank στο πλαίσιο της ισότιμης πρόσβασης στον πολιτισμό