Πραγµατοποιείται αναδροµική έκθεση του έργου του στη βίλα Ταµαρίς στη Γαλλία και ατοµική έκθεση στο Τόκιο στην Ιαπωνία. Εκθέτει στο Mουσείο Iστορίας και Θρησκείας στην Αγ. Πετρούπολη όπου και βραβεύβεται για την συνολική του προσφορά στα γράμματα και τις τέχνες. Εκθέτει επίσης στην Πάτµο και στη Μύκονο, στις γκαλερί Pierre-Alain Challier και Sophie Schneidecker στο Παρίσι.

Οργανώνεται αναδρομική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας που παρουσιάζει την ζωή και το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη στην Γαλλία συγκεντρώνοντας έργα της εποχής, εικονογραφήσεις σε βιβλία μεγάλων Γάλλων ποιητών και συγγραφέων, ειδικές εκδόσεις αριθμημένων βιβλίων με λιθογραφίες των σημαντικότερων εκδοτικών οίκων, αφίσες εκθέσεων, αφίσες από το φεστιβάλ του Γαλλικού κινηματογράφου μέχρι την αφίσα για την μεγαλύτερη έκθεση γαλλικής λογοτεχνίας και την επετειακή για τον εορτασμό της συνολικής προσφοράς στην λογοτεχνία του Αλμπέρ Καμύ.

Το 2019 γίνεται αναδρομική έκθεση του έργου του μαζί με τον ποιητή Βαγγέλη Χρόνη στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. Το 2020 θα γίνει αναδρομική του έκθεση στο Παρίσι για την φιλία  του με τον συγγραφέα Yves Navarre. Η έκθεση που θα γίνει σε συνεργασία με το Ίδρυμα Les Amis d’ Yves Navarre θα περιλαμβάνει τις εικονογραφίσεις που έχει φιλοτεχνήσει ο Αλέκος Φασιανός για τα βιβλιά του Υves Navarre, καθώς και αποσπάσματα απο γράμματα που έχουν ανταλλάξει και ένα πλούσιο υλικό απο έργα της περιόδου. 

To 2021 τιμήθηκε με το παράσημο του Διοικητή της τάξης των Γραμμάτων και των Τεχνών “Commandeur de l’ordre des Arts et des Lettres”  από την Γαλλική Δημοκρατία και την Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.


 

 

 

 

Ο Αλέκος Φασιανός φεύγει από την ζωή στις 16 Ιανουαρίου 2022. Η εκταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Παπάγου.