Η ομορφιά κρύβεται πίσω από αυτό που αισθάνεσαι, όχι πίσω από αυτό που βλέπεις

Πόλη σαν θέατρο«Ζωγραφίζουμε τον κόσμο μας, όπως εμείς τον βλέπουμε και όχι όπως πραγματικά είναι. […] Φτιάχνεις πράγματα που νομίζεις ότι είναι ένας κόσμος πραγματικός… Αυτή είναι η μαγεία του θεάτρου…» – Αλέκος Φασιανός

Έχετε δει ποτέ περαστικούς με στάχυα στα χέρια, μουσικούς να τραγουδούν σε μπαλκόνια, φτερωτούς ήρωες να δουλεύουν πάνω σε γκρίζες στέγες; Με σημείο αναφοράς την πόλη, ο Αλέκος Φασιανός ζωγράφιζε πάνω σε φωτογραφίες ενσωματώνοντας έναν φανταστικό κόσμο ανάμεσα σε αληθινά στιγμιότυπα από την καθημερινότητα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από τις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Φασιανού αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του ζωγράφου με το θέατρο ήδη από την παιδική του ηλικία, όταν κατασκεύαζε αυτοσχέδιους ήρωες από χαρτί και πειραματιζόταν με τη μαγεία του θεάτρου σκιών. Χρησιμοποιώντας φιγούρες που «ξέφυγαν» από τους πίνακες του Φασιανού και εικόνες της σύγχρονης πόλης, οι μαθητές ανεβάζουν μια πρωτότυπη αυτοσχεδιαστική παράσταση θεάτρου σκιών που αλλάζει κάθε λεπτό.

Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά ανακαλύπτουν το πρωτότυπο «Μικρό Θέατρο Σκιών Φασιανού» και τις χάρτινες φιγούρες του ζωγράφου ενώ ξεναγούνται στον χώρο μέσω ακουστικής αφήγησης.

Η παράσταση των παιδιών βιντεοσκοπείται και το ψηφιακό αρχείο αποστέλλεται στο σχολείο.

Κόστος συμμετοχής 5€/μαθητή

Φόρμα Συμμετοχής

(Νηπιαγωγείο, Α΄- Γ’ Δημοτικού)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25

Ωράρια Λειτουργίας:
Δευτέρα & Τρίτη
Κλειστά
Τετάρτη και Παρασκευή
9πμ – 4μμ (τελευταία είσοδος 3:30 μμ)

 Πέμπτη
9πμ – 6μμ (τελευταία είσοδος 5:30 μμ)

Σάββατο & Κυριακή
11πμ – 3μμ (τελευταία είσοδος 2:30 μμ)

Πληροφορίες