Η ομορφιά κρύβεται πίσω από αυτό που αισθάνεσαι, όχι πίσω από αυτό που βλέπεις

Μουσειοβαλίτσα για σχολείαΤο Μουσείο Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει την μουσειοβαλίτσα “Ο μύθος της γειτονιάς μου”

«Ο χρόνος κυλά και φέρνει μαζί του την ιστορία μας και την ξεδιπλώνει στο πέρασμά του. Κι εμείς μετά φυλάμε το χρόνο σε ένα κουτί με ζωγραφιές που διηγούνται.» – Αλέκος Φασιανός

Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το Μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά.

Ετοιμαστείτε να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε! Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχιού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον Μύθο!

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που ταξιδεύει σε σχολεία όλης της χώρας με σκοπό να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο. Η μουσειοβαλίσα περιλαμβάνει συναρμολογούμενη μακέτα του Μουσείου, ταμπλό 100εκ, εγχειρίδιο χρήσης, tablet, ακουστικό υλικό ξενάγησης, 100 κάρτες παιχνιδιού, χειροποίητα εκπαιδευτικά αντικείμενα, αναμνηστικό δώρο για τους συμμετέχοντες.

Απευθύνεται σε: μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου & Δημοτικού

Διάρκεια: 1.5 ώρα

Βάρος + διάσταση: 50 × 64 × 10 εκ, 9 κιλ

Τιμή: μόνο το κόστος μεταφοράς.

Φόρμα Συμμετοχής

Για πληροφορίες: schools@alekosfassianos.gr +302108819079

Ωράρια Λειτουργίας:
Δευτέρα & Τρίτη
Κλειστά
Τετάρτη και Παρασκευή
9πμ – 4μμ (τελευταία είσοδος 3:30 μμ)

 Πέμπτη
9πμ – 6μμ (τελευταία είσοδος 5:30 μμ)

Σάββατο & Κυριακή
11πμ – 3μμ (τελευταία είσοδος 2:30 μμ)

Πληροφορίες