Η ομορφιά κρύβεται πίσω από αυτό που αισθάνεσαι, όχι πίσω από αυτό που βλέπεις

Homo imaginarius«Τη ζωγραφική δεν σου τη μαθαίνουν με λόγια. Δεν γίνεται. Πρέπει να δεις και να αισθανθείς, να κατανοήσεις. Αυτό έκανα εγώ». – Αλέκος Φασιανός

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την προσωπική σύνδεση του ζωγράφου με το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, αφού το κτίριο βρίσκεται στη θέση που ήταν κάποτε το πατρικό του σπίτι, μια μικρή μονοκατοικία με αυλή στη γειτονιά του Μεταξουργείου. Αντιμετωπίζοντας το κτίριο με τη ματιά ενός ζωγράφου, οι μαθητές αναζητούν συνδέσεις μεταξύ ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής, μελετούν και εξερευνούν τον φυσικό χώρο του μουσείου με το σώμα και τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν τον ρόλο του επιμελητή προκειμένου να επιμεληθούν μια ολοκληρωμένη εικαστική έκθεση μέσα στο τρισδιάστατο μοντέλο του μουσείου (ξύλινη μακέτα). Με μικροσκοπική κάμερα προβάλλουν σε ζωντανό χρόνο τη διαδρομή του φανταστικού επισκέπτη ανάμεσα στα υπό κλίμακα εκθέματα.

Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά ανακαλύπτουν χειροποίητα αντικείμενα του ζωγράφου ενώ ξεναγούνται στον χώρο μέσω ακουστικής αφήγησης.

Kόστος συμμετοχής 5€/μαθητή

Φόρμα Συμμετοχής

(Δ΄ – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25

Ωράρια Λειτουργίας:
Δευτέρα & Τρίτη
Κλειστά
Τετάρτη και Παρασκευή
9πμ – 4μμ (τελευταία είσοδος 3:30 μμ)

 Πέμπτη
9πμ – 6μμ (τελευταία είσοδος 5:30 μμ)

Σάββατο & Κυριακή
11πμ – 3μμ (τελευταία είσοδος 2:30 μμ)

Πληροφορίες