Στην Ύδρα από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου, Γαλλία και Ελλάδα, δυο χώρες με πολιτισμική αλληλεπίδραση, αμοιβαιότητα και συμμαχία σε όλα σχεδόν τα πολιτικοοικονομικά και διπλωματικά πεδία, 
θα συνομιλήσουν σε ένα αφιέρωμα που διοργανώνεται από τον δήμο Ύδρας και την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Ύδρας, με την συμμετοχή του ιστορικού αρχείου-μουσείου Ύδρας, της κινηματογραφικής λέσχης, της ΑΕΝ Ύδρας και τα εστιατόρια του νησιού. Με μουσική, εκθέσεις, σινεμά και γευσιγνωσία οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια εβδομάδα πολιτιστικών αποδράσεων και αναψυχής στους ρυθμούς της Γαλλίας.

Στις 4 Αυγούστου στις 20. 30 εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας μια αναδρομίκη έκθεση του Αλέκου Φασιανού με τίτλο «ο Φασιανός στη Γαλλία» και επιμέλεια και φροντίδα της κόρης του Βικτώριας, που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια παρουσίας που συμπληρώνει ο ζωγράφος στην πολιτιστική σκηνή της Γαλλίας. 


 

Η πρώτη του έκθεση γίνεται στην γκαλερί 3+2 το 1966 στο Σεν Ζερμέν και μετά θα ακολουθήσουν πολυάριθμες άλλες σε γκαλερί όπως του Iola, Paul Fachetti, Galerie Beaubourg, Galerie la Hune, Dalerie di Meo στο Château de Chenonceau, Centre George Pompidou κ. α. Γνωρίζει σημαντικές προσωπικότητες που αγάπησαν και συνδέθηκαν με το έργο του όπως οι Mitterand, Louis Aragon, Jean Marie Drot, Jacques Lacarriere και γίνεται στενός φίλος με σπουδαίους ζωγράφους και πνευματικούς δημιουργούς της εποχής.  Το 2015 παρασημοφορείται  με την «Λεγεώνα της Τιμύς», την ύψιστη τμή που απονέμεται απο την Γαλλική κυβέρνηση για την συνεισφορά του στα γράμματα και τις τέχνες. 

Η βιογραφική έκθεση παρουσιάζει τη ζωή του στην Γαλλία συγκεντρώνοντας σημαντικά έργα κάθε δεκαετίας, εικονογραφήσεις σε βιβλία μεγάλων γάλλων ποιητών και συγγραφέων, ειδικές εκδόσεις αριθμημένων βιβλίων με λιθογραφίες των σημαντικότερων εκδοτών τέχνης, αφίσες εκθέσεων, άφισες απο το φεστιβάλ του γαλλικού κινηματογράφου όπως και την αφιία για την μεγαλύτερη έκθεση γαλλικής λογοτεχνίας και την επετειακή για τον εορτασμό της συνολικής προσφοράς στην λογοτεχνία του Αλμπέρ Καμύ

Η έκθεση θα διαρκέσει εως 28 Οκτωβρίου.